Saturday, January 1, 2011

2010/2011

Happy New Year!
Sorry tak sempat nak wat last entry 2010. Gara-gara krisis air di Dublin. Kiranye gabung terus la dua2.Air dh takde 3 hari kat umah..Nak makan pun pikir 2-3 kali. Nak minum dan hal2 toilet lagi. Haa...diri dah tak sonang duduk dah ni haa..pegi la umah junior walaupun terpaksa naik 2 buses.
Alhamdulillah Allah memudahkn perjalanan sbb bus dtg on time je. Sampai je sana terus mandi lama giler..macam orang tak penah jumpe air gamaknye.

Bertambah baik dilayan pule makan nasik ayam. Sume dah dihidang. Dessert pun ada. Carrot peach cake. First time makan. Sodappp!! Tapau plak tu. Baiknye dapat junior macam ni. Senior mana la yang bertuah sangat ni. I la tuuu..haha.

Nak dijadi cerita lepas naik bus untuk pulang kena tukar bus lain untuk sampai umah. Tunggu punya tunggu kelibat bus pun takde. Cesss..New year. Dia stop awal. Terpaksa merentas sejuk . 40minit jugak la jalan. Abis sume makanan tadi dah digest..huhu. bebelnye panjang pule..aihh macam tak biasa plak.

Moment-moment yang best untuk 2010
1) Dapat laptop Dell menggantikan yang rosak

2)Dapat menawan 4 buah negara dalam summer plus recent winter holiday- Norway, Sweden, Denmark, Portugal

3)Friendship makin strong dengan semua orang. Ramai kenalan. Sume baik2 dan takde lagi yang backstab. Harap2 takde la. I lap you all lah.

4)Love story becoming stronger too. Like Romeo and Juliet gituu..

5) Si Romeo datang holiday seminggu di Paris, London dan Dublin. Masa tu rasa dunia ini hanya untuk kite-kite ajee..haha..gediks sungguh.

6)Dapat phone HTC

7)Dapat Swarozki necklace

8)Winter yang teruk. Main salji yang berbeku-bekuan jari jemari.

9) Krisis air yang paling dahsyat! Aiyoo ini bukan moment yang best tapi 'best'!!

10)Tahun paling banyak makan seafood! Pasal balik Malaysia makan seafood. Pegi Portugal pun seafood. jangan muka macam siput sudeyy.

OKAY. Mari kita buat AZAM. Tiap kali buat azam. Berjaya ke?? Pasal orang buat. Kita pun nak kena buat ke?? Apsal tak buat je azam masa Maal Hijrah kan? Takpe yang penting hati.

1) Nak study dengan lebih rajin dan tekun

2) Takmau lambat-lambatkn waktu solat or tinggal.

3)Banyakkn baca quran

4)Kurangkan shopping!(boleh berjaya ke??)

5) Saving duit untuk kegunaan masa hadapan

6) Nak exercise. especially kurangkan bucittt(oppss..kantoi daa..haha)

7)No more boots. Cari baju or kasut yang sesuai untuk dipakai di Malaysia sebab dah nak balik Malaysia nanti bukan menetap di sini.

8)Be a gf yang loyal, understanding, kurang GARANG, dan manja miaoww2.

9) Jadi anak yang solehah

10) Bersederhana dalam semua perkara

okess..cukup la 10 azam. Banyak sangat tu.

5 comments:

carnation said...

haha. ada gak entry ni. okay, i harap apa yg aimi azamkan jadi kenyataan. amin. my resolutions tak byk more to future side and self-satisfation. this year, i nk start belajar main guitar bersungguh-sungguh. after habis exam, terus gi yamaha. hehe. kahwin tak dilupakan. dpt keje, i nk kawen trs. mls nk tggu. da 6 years okay! btw, i ingt dlm azam u ada nk kawen or tunang, unfortunately tak ada. hahaha

teehee :)

budak _kecik said...

hahhaa..psl tu utk 2011..sbb tu takde azam kawen or tunang..
OMG! 6 years???lamanye bertahan..oh kena belajar sama Sifu ni..
selamat belajar main guitar. Tapi nanti jari sakittt..huhu

carnation said...

oic..kawen or tunang tu msti azam utk 2012 kn? gotcha! hahaha..okay..nnt i akan turun kan petua on how to make ur relationship become longer..btw, byk dugaan sbnrnya..the key is kena byk sabar and doa. believe me, it works. wahaha (gelak dgn bangga!)

i dah try belajar main. i reti awl2 lagu godfather and happy birthday je..then jari pecah2..utk tak nk jd worse (sbb dah mcm kne infection), i stop kejap. lg pun dah final year. i kena siap kan FYP..!!!okay, tiba2 jd mcm tension..huhu..

aimi, do u have any skype or ym? i nk tnye soalan2 mencabar psl medical since i pun kne belajar bnde2 tu. can i have it? teehee:)

budak _kecik said...

sure...eceh..kita
skype:aimimusfirah
ym:zinnia210@yahoo.com
tp ym slalu invi. skype la senang

carnation said...

okay aimi..thanks..sila tunggu soalan2 yg mencabar tu.hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails