Wednesday, January 19, 2011

My First baby!

First baby! Oh emm jayy( baca nada maria elena zarul plsss..)
Bila plak aku beranaknye???
eh..bukan la..first baby yang aku tengok kat delivery suite.. Leceh betul dapat morning session. Sume mak-mak nak induce pastu tunggu lama2..takdenye dia nak bersalin..aiyoo..
Nasib midwives baik..happy jugak..asyik suruh g rehat takut letih..( dia kesian ke dia malas nak layan cek ni???hehe)
Bila tengok saat kesakitan ibu-ibu tu..rasa taknak pregnant boleh tak???
Pain threshold ni depends on individu..ada orang settle je xde epidural. Tapi boleh nampak la kalau guna epidural..tenang sikit la masa labour tu..hehe
Hari ni rasa best dapat jugak akhirnye tengok delivery.
Rasa lega sebab 1st baby tu..delivered in 20 minutes. Cepat kan??
Masa tu memang sengsara..pushhh..pushh..keep going keep going..haha tu la yang midwives tu ulang ..
Tapi bila je baby dah kuar..nampak sinar bahagia kot kat mak tu...bapak dia duk je sebelah mak tu kasik support..baby tu mcm lambang cinta plak..eceehhh..haha pasal tu baby 1st diorang. Namanye Ryan..psl bapak dia cakap sempena Ryan Giggs..( at least diorang tak namakan anak macam Beckham kan??sempena tempat 'terjadi'nye baby tu..haha)
Itulah first baby saya..
ok nak tdo..esok nk kena bgun awal. semangat lagi nk tgk baby nih!

p/s: pic baby tak dapat amik..:(
sebab saya nak amik pic baby 1st sy yg betul..hihi..bila la gamaknye ye..
Masa kt delivery suite, mak-mak asyik tanay ada anak ke blum..aihhhh muka ni tua sangat dh ke yg nmpk macam perlu ada baby???

1 comment:

فاطمة الزهراء said...

tgk org bersalin..plus sambut bb..cmner best x?
aimi, best lg bersalin k.lang rasa..xboleh nak gambar camner..mmg sakit but once tgk muka anak kita ..hilang sume kesakitan include rasa serik tu..hehehe...boleh x camtu? :P
hurmm..kwn k.lang de yg xmo rasa sakit so diorg ambik epidural..tp de kesan sampingan kalo xsilap k.lang sbb diorg kerapkena g appointmnt jpe doc sbb diorg epidural.. (mybe aimi bleh terg detail)..
k.lang x ambik epi..mmg sakit xtergambar n xtercerita tp buat kita realize betapa sshnya mak kita lahirkan kita..n naper kita perlu taat kat mak kita lebih..huhuhu (insaf..)
hurmm..'bout induce..diorg nk cptkan proses bersalinkan..k.lang pun kena induce..sakit ya amaattt..xtau nak habaqq..alhamdulillah cepat bukak kalo dak..haishhh..operate la kot kalo kat mesia ni..huhuhu...
panjangla plak..tp nk citer gak kat aimi..hehehe..time nk deliver solahuddin kan..yg kelakar tu..doc2 n misi siap suruh push n cara diorg minta kita push tu diorg tu mcm org excited tgk bola tu (cuba bygkan.... :D )..kelakar pun ader..tmbh2 bila kepala bb dh nmpk lg kuat suara diorg mcm org sorak bila bola goal..hehehe..
bila diorg tunuk bb tu..waaahhhh..xtau nk ckp betapa gembiranya hati...sume letih n sakit hilang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails