Saturday, April 24, 2010

if you like me,tell me

Dalam duk menggunung study sempat lagi cik Aimi nak wat entri...sekarang ni banyak betul group-group di facebook..dulu banyak group yang ke arah fan macam faizal tahir fan ke fafau fan club ke or siapa benci fasha sandha group ke(ooppps..jangan celupar or tersasul..ini dari pengamatan ok)

Sekarang dah banyak group contohnye group If you like me,Tell me,If you miss me, Show it, If you love me, prove it. Tu diaaaa panjang tak?tapi I like la you..haha..gatal..bukannye apa..sambil-sambil duk study..facebook tetap di on untuk mengupdate kan diri dengan news feed..haha..sangat macam stalker..bukan apa, kena tambah ilmu pengetahuan nanti tak senang duduk otak tak berkembang..teeettt...
Pada pengamatan saya,selalunye lah..ni bukan generalization tapi pandangan,selalunya pompuan yang asyik tulis macam-macam dan mengekspresskan diri. Selalunye sapa yang suke upload pic contoh kuar dating siap edit-edit bling2 gitu..haa jawab2..saya rasa pompuan.Sapa yang suka tulis kat status dia macam tag nama bf/gf pastu macam-macam ayat jiwanglah..saya tak reti lah nak cakap korang pikirlah ayat camne...pompuan jugak saya rasa..pastu sapa yang suka antar-antar wall..selalunye pompuan antar dulu..laki tu comment kat bawah je..

nape ek?mungkinkah perempuan lebih expressive dari lelaki?atau pompuan ni rasa insecure so dia perlu war-warkan ke seluruh pelusuk dunia yang si dia itu aku yang punya?atau lelaki ni tak reti nak edit pic bling2 so dia kasik la chance kat gf dia tunjuk skill?ataupun laki ni nak tunjuk cool dan bajet macho?ataupun laki tak nak la tunjuk sangat nanti lari la awek-awek yang bakal mendatang?

emm...saje memusykilkan diri sendiri..walaupun saya salah seorang perempuan yang kadang-kadang mengekspresskan benda2 macam tu tapi xde over ok:P ye la boring la kalau dua2 senyap je kan..baiklah mula dulu..kalau tunggu yang sebelah pihak lagi mungkin 2-30tahun pun belum tentu dia buat(itu perli:P)

So apakah sebenarnye saya nak cakap pun taktau..bukan ada conclusion pun..haha..saje terpikir pasal ni..lepas ni saya pun nak jaga jugaklah ego macam lelaki..takyah expressive sangat kan..tapi mampukah?tapi rasa mcam xde expressive sangat dah tu...but for certain occasion itu perlu contohnye anniversary ke birthday ke kan..tu bukti kata kita ingat..

Apa-apa pun saya takde conclusion..korang pikirlah sendiri..saya nak kembali ke meja study..back on track ok!

7 comments:

yanieK said...

hehehe..lelaki mmg xsuke show off, kalo de pon 1 dlm 20org !! kalo show off sgt , org len menyampah ... end dia, sempoi2 sudah !! ;)

NISYA said...

i like~~ hahaha.. laki suke show belakang2 kot..jage macho..hahaha

budak _kecik said...

hehehe..tu la btul jugak..klu show off org menyampah..
nisya lebih byk pengalaman patut la like:P

iNsoMniA bOy said...

lelaki nie mcm2 type..klu nk show off tue bley je..tp bertempat lah..and ade part2 dia yg xperlu nk show off xsemesti nya klu dia xshow off dia nk tunjuk macho kdg2 maybe dia xpandai ke ape ke..haa..so ladies..pk2 lah ye...

budak _kecik said...

tu dia...lelaki telah dtg back up kaumnya...haha:P

SyarifatulNadiah said...

kami tak dak pengalaman :P

فاطمة الزهراء said...

tertarik ngn comment adik2 kat atas..lelaki bukan jaga macho bkn juga ego (mmg hakikat diorg ego tp thp ego ikut diri masing2) yg menyebabkan diorg xshow off diorgnye feeling n so on..
tp diorg berfikir pnjg psl akibat n kesan jgka masa pjg.. (bukan menyebelahi diorg tp hakikat tru my experience as wife)
kita xkan faham seseorg yg bergelar lelaki until kita kawen dgn diorg..so tipu la kalo org xkawen kata dia phm lelaki..
panjang la comment k.lang ni ye aimi..hehehe
perempuan until married pun dia akan tulis (dlm facebook ke friendster ke ape2 ke) n sharing 'bout her feeling dgn kwn2 dia ke sape2..sbb tu mmg hakikat kejadian wanita..betul x? p/s:kena control2 jgn smpai terlalu bercerita sbb kita xtau kot2 ade follower yg obses dgn kamu (tuk perempuan)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails