Wednesday, April 14, 2010

jeles itu cemburu

wohoho..jealous mengikut penterjemahan kamus dewan bahasa memang la cemburu..hehe
saya rasa saya cemburu dengan adik sendiri..bleh ka??hehe
saya ada adik lelaki yang beza umur hanya 3 tahun saje..kami sangat rapat..dari kecik sampai besar..kecik-kecik dulu main basikal dalam rumah sama-sama(dalam rumah okay..tayar tu bersih..mama saya tak kasik kuar umah..hihi..protective tak?)
bila besar..sekolah rendah sebelah2..saya skolah pompuan dia sekolah laki..bila masuk sekolah menengah..sama sekolah jugak..saya tak penah malu nak ngaku dia adik saya...rasa nak announce jek..haha..

kalau pegi shopping mall saya suke kalau adik saya teman sebab dia lagi tinggi dan besar dari saya..rasa macam bodyguard a.k.a bf pinjaman..hehe

kalau kat umah or dalam keta tak abis-abis saya menyembang dan bergelak tawa..mama dah tak larat nak kata apa..gaduh-gaduh manja tu biasa la kan..malam-malam menyembang atas katil berjaga macam kelawar..taktau la jiran sebelah boleh tido ke tak dengar kitorang gelak berdekah..haha..sume benda dan rahsia nak citer.. dia adalah best fren lelaki terbaik saya..

sekarang bila di Dublin, dia pulak dah blaja di UMT..jauh sangat. tambah-tambah uni dia block skype..cmne nak skype.skang dia baru cuti..satu benda yang saya selalu pikir gf yang macam mana la adik saya dapat nanti..saya nak yang terbaik untuk dia because i know how he is..tup tup dia bagitau dia ada gf..tersentak jugak..dia tunjuk pic..tapi jauh di sudut hati kecik saya,rasa macam jeles..aduii..apakah?saya tanya sapa comey?gf abg ngah ka along ka?tapi adik ni pandai amik hati..dia cakap dua2..cesss..hehe..kalau boleh saya nak interview dulu gf tu sblum jadi gf adik saya(OVERnye..) tup-tup dia bgtau dah clash..saya rasa kesian sangat ngan adik..adik saya cakap dia akan tabah..tapi saya tau dia sedey..dia siap makan sekali je hari ni(setahu saya adik saya kuat makan..kami sume panggil 'majlis pembandaran'..haha)


status ni saya tengok kat fb dia..betapa kecewanye dan marahnye adik saya

ini ayat terakhir dia selepas 89 comments terhadap status dia..

kakak mana yang tak terasa kalau adik yang dia sayang kecewa macam ni.tambahan i can't be there for him..i just want him to be strong and move forward..bunga bukan sekuntum..berkuntum-kuntum..tapi saya nak yang wangi untuk kumbang saya ni:P


yang berkaca mata depan sekali dan berkemeja putih itulah adik saya..gambar curik dari fb dia..ngeh2

P/S:saya nak interview lah sapa-sapa sebelum jadi gf adik saya(giler protective..aduiii..like mother like daughter)

5 comments:

farina said...

lepas ni kna mghadap kakak amet dulu...spa2 yg bkl gf dy ah..kakak yg protective..(:

budak _kecik said...

hehehe,,of course:)

ザ-sylver-shooter said...

kakak yg baik..

arep said...

eh, aimi..even post ni dah lama..bru terigat yg adek hg junior kita kan..dlu sora serak2 basah ja..haha..~

Anonymous said...

terharu btl bca pos nei..terkesan d hearty..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails