Sunday, April 18, 2010

.:janji itu adalah harapan:.di kala penat menelaah buku..bukan masuk banyak pun..dush2..Aimi2..tolong la rajin sikit..rajin banyak lagi bagus..
Emm..apa itu janji?Janji bukan sekadar untuk ditepati..janji itu memberi harapan kepada orang sebab itu kalau dimungkiri sangat la parah..ahhh..
Saya sangat tak suka berjanji sebab rasa macam high expectation..lebih suka dengan menjawab InsyaAllah(mungin sebab Dia yang aturkan semuanya..kita merancang Dia yang menentukan) Tapi kalau dah berjanji saya sebolehnye akan tunaikan..
Apa yang saya lakukan of course saya berharap orang melakukan yang sama untuk saya.Sangat terkesan kalau orang itu berjanji tapi tak tepati..ahhh..why that people can do this to me?
Janji-janji itu memberi harapan untukku..kalau tak mampu tepati tak perlu memberi janji.Tapi setiap kali tak dapat tepati..adakah by saying sorry is enough??ok la kita manusia sedangkan nabi maafkan umat..sekali itu boleh..tapi kalau berkali-kali?
sorry-sorry naik lori je la..
I know i wont get mad on that people sebab saya jenis bersabar selagi bertahan..tapi kalau dah tak tahan..saya kena diamkan diri sebab kalau meletup..I jadi volcano u!!
Coretan ini tak ada kena mengena ngan yang hidup ataupun yang mati..tapi untuk mengingatkan janji itu harapan buatku..

P/S:Tolong jangan berjanji kalau tak mampu tepati

1 comment:

Anonymous said...

janji??..luahan psl janji nie mcm sy thu je...haha..xpe2..sbr..sorry nek lori ar..xnk lori feri pun bley..hikhikhik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails