Saturday, December 11, 2010

oh mama!

Rasa macam bertuah lahir zaman IT nih..at least i know how to search on anything that wondering in my minds without asking people or i might feel awkward to ask..kan2?

Ni apa yang aku nampak la..My mum was born in early 1960's...plus she is a teacher. So, logic sangat la dia tak guna komputer sebab cikgu ni asyik mengajar je..kalau skang ni bab2 komputer mesti serahkan dekat guru IT. Mama, she was so freak out kalau bab computer..kitorang adik beradik selalu rasa kelakar sebab dia sangat cekap mende len but once pasal computer dia terus gelabah..hihihi..

Sampai kitorang cakap.."Mama, mama tu english teacher..apa2 keluar kat komputer tu..mama baca pastu follow je instruction dia..relax la mama, computer tak meletup apa pun.."hehe.. Skang ni mama ok sikit sebab soon dia akan masuk office..no more teaching..and more computer task.

Sebelum ni, mama bukannye tau pasal facebook..dia just ingat facebook tu untuk letak pic..dia selalu pesan jgn letak pic pelik2 dlm fb. Tp mama bkn penah bukak fb pun. hehe. Last 2 months mama pun try buat fb...haaa...activenye aku tgk..dia seronok psl dia dpt cntc kwn lama..hehe..now my mum dh bleh join dunia yg canggih ni...rasa lega so that dia tak ketinggalan..hehehe..
Tapi still dia tak reti godek2 pasal anak dia..
Nanti klu anak aku la...sure la dpt stalking..so to future kids..bear with it..your parents sume up- to-date dgn cyber world..hehe:P

p/s: harap2 mama tak bukak blog ni..hehe..dia taktau sgt psl my blog...:P
mak korang pun mcm ni ke lg up-to-date ngan computer?

2 comments:

anamarzuki said...

my mum agak up to date! haha
wlupun dia nurse, tp dia suka berintenet. Dia ckp mati kutu xdak intnet...
tujuannya, cari resepi! resepi! resepi!
Blog ni kira klu pndai cari, jmpa la dia...
Fb dah ada, tp xtaw nk men apa... ngeh3... sbb dia sndri yg xnak godek bnda tuh. :)

budak _kecik said...

waaaa..bagus2..mama kami apa yg kami ajar je la...sbb ajar dia fb sbb dia nk tau cmne guna..so dpt la main fb..tp x ajr cri blog..hahah takut kantoi:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails