Friday, August 12, 2011

apa beza bila kau single?

Seingat aku..masa sekolah menengah aku x penah couple sebab mak aku x bagi( giler anak solehah patuh cakap mak kan..hehe)
Tapi bagus la jugak..memang aku focus study..
Alhamdulillah Allah bagi rezeki..terbang jugak aku
Mak aku lepas je SPM dia pesan..lepas ni cari la calon..mama takut plak anak mama ni anak dara tua nanti..
Tapi aku xde la mencari sgt..terjumpa la kan..kawan n couple setahun lebih..pastu x kesampaian, lepas tu couple lagi..kira ala-ala patah tumbuh hilang berganti la.. yang pasti dua-dua cinta jarak jauh la..sebenarnye ok je jarak jauh ni..tapi kekangan masa tu kadang-kadang merumitkan keadaan..
sekang ni dah patah tapi x tumbuh berganti la..Aku rasa macam serik dah kot..
Beza wey bila single ni..

-Bila single..senang takyah pikiaq apa pun..pikiaq diri sendiri sudah...

-Bila single..jimat duit sikit..eh bukan sikit tapi banyak..bayangkan la..topup 10rgt tu boleh tahan berbulan kot..lepas tu xyah calling2..kalau macam aku yang jarak jauh ni mahal la gak..

-Bila single..hati senang..sebab kalau couple..katakan partner tak contact mau hati aku tak tenteram pikiaq macam-macam..

-Bila single..hp pun x berbunyi sangat..bateri pun tahan lama:P

-Bila single..hadiah besday..hadiah anniversary..hadiah segala macam takyah nak sedia..

-Bila single..AKU rasa lagi HAPPY!

-Tapi mama aku sah-sah la duk risau pasai anak dia dah 24 tahun takdak calon lagi..nak buat macam mana..hati along dah TAWAR la mama...

-Kalau Allah dah tentukan ada la tu..bukan along x usaha..dah berusaha..cukup la 2 kali usaha tu..yang lain berserah padaNya..

Bulan-bulan posa ni tingkatkan amalan kita!!

"ALONE IS NOT SO BAD IF TOGETHER IS NOT SO GOOD"

5 comments:

zayani said...

i likeeeee!!ada button like x??hehe..part yg hp xbunyi, bateri thn lama tuh paling like skali..xgaduh letih jari2 nk picit2 huruf..nk anto msg dah..=p

budak _kecik said...

hahaha...macam penah lalui je..itu pasal like kan!!!

intan amirah said...

erm, i rasa dah tiba masa utk u move on..tak perlu fikir pasal single ke double ke..apa jd bila single ke..kalau couple lg best ke and so on..no need to write anything that related to him..i rasa, lg u tulis entri pasal bnde2 mcm ni, nnt nmpk mcm u keep thingking about him..

u kan byk tips. so, why not tulis pasal tips2 u..or skg kn tgh kt hospital..tulis pasal patient kt hospital..msti seronok..

fihgting aimi !!!!!! teehee :D

intan amirah said...

okay fighting tu salah eja..maklumlah tgh ngantuk ngeh..

budak _kecik said...

intan!!!..thank you...bila bb u nak baiki..hehe..selamat hari raya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails