Sunday, November 21, 2010

WEEKEND=food+movie+shopping+friends

Another happening weekend. On Saturday, we planned to watch Harry Potter and have dinner before the movie started.










ohh tak sempat bergambar..pegi washroom..huhu..jeles2.



Ni review yang jujur ok...kalau korang nak tengok citer ni korang kena la ikuti citer yang sebelum2 ni ataupun korang dah baca novel dia. I'm not a big fan of Harry Potter. Pegi tengok pasal nak hang out ngan kengkawan je. So my rating is 3 stars only. Tapi bagi orang yang baca novel of course diorang rate 5 stars. Citer dia agak panjang pastu banyak suspens dan terkejut2. Suspens tu best tapi sebelum suspens tu meleret2 sikit pasal rasanye dia nak wat 2 part kan so part 1 ni kena la kasik panjang jalan citer. Tapi bila dah tengok part 1 mesti la nak tunggu part 2...aihhh..hehe. Review ni no offense to any Harry Potter's fan ok:)

Next day, pegi makan lagi dengan classmate Canadian sebab dia berjiran ngan kitorang.Tapi lupa amik pic ngan dia. He is a chinese guy. Agak pelik tapi sangat hardworking. Dia ni mean and harsh sikit rasanye pasal dia the only child so tak reti bersocial and jaga hati orang sangat. Rasa kelakar plak ngan dia walaupun dia slalu mengata kitorang tapi dia nak jugak kawan..haha.
Very observant person. Bila kuar hari ni baru tau rupenye dia observed every single thing yang kitorang buat dan dia analyse. I salute him. Antara benda2 yang dia cakap dia observed:
1) Dia cakap saya kuat makan.Hahaha.(memang pun tapi saya makan byk sbb tu buffet dan harus berbaloi-baloi. Dan gabungan dinner and lunch ok!)

2) Dia cakap saya jenis pakai baju durable( So I assumed baju yang boleh pakai banyak kali dan tidak nampak janggal untuk apa jua occasion. Simple. )

3) Dia cakap scarf iaitu tudung matching.(tudung pun dia nak comment?haha)

4)Pastu pegi shopping groceries sekali. Dia nampak je potato wedges terus dia cakap this is your favourite.( mak ooi..betul la.Tapi sekali dua je bwak lunch wedges g kelas tapi dia igt. Bagus punye memory la mamat ni)

lepas tu kitorang sambung shopping dia dah tak larat ikut.hehe..mesti tak tahan ngan girls yang kuat shopping.

FOREVER 21


NEW LOOK:)

p/s: Panjang entry ni. Pasal classmate Canadian tu saya letak sebab rasa dia lain dari yang lain. Bukan nak buruk2 kan dia ok. No misunderstanding ok. Harap2 dia tak baca, tapi bukan dia paham pun.hehe.

13 comments:

carnation said...

I da tgk harry potter 7. Erm..actually citer harry potter tu tak lah meleret sgt nk compare ngn buku. Buku lg meleret2 u. Yela nk tarik minat readers kn. Nnt ade 2nd part. Maybe release on july 2011.

budak _kecik said...

itu la psl dia nk tarik readers.rasa meleret sbb ngntuk...hehe

carnation said...

actually u minat harry potter ke tak?

budak _kecik said...

hehehe..nice question..takde la minat sgt..kan dh tulis kat ats tu ckp i'm not one of harry potter's fan..citer harry potter dulu2 best sbb byk magic n kat skolah tu..i like fantasy movie mcm avatar tu...

carnation said...

hoho..terlepas pandang lak ayt u tu. maaf. tnya bnda sama 2 kali. i pun ske citer2 fantasy. i tgk harry potter since 2000. 11 years follow harry potter. tgk movies berjuta kali. baca buku beribu kali. mcm da kne 'sumpahan harry potter' pun ade gak. hahahaha

budak _kecik said...

waaaa..bagusnye...how i wish i am ulat buku...sy sgt malas baca buku..tgk citer lg best sbb gerak2 dan nmpk..hehe..pemalas kan sy

carnation said...

oo..i minat baca buku harry potter je. buku lain2 malas ya ampun nk baca. hahaha. especially, engineering books. kira kita sama je aimi.

budak _kecik said...

yea..kantoi lagi..kamu sure amik engineering.haha

carnation said...

hahaha. aah..mmg study engineering. medical engineering.

budak _kecik said...

oh..mantap giler...medic cmpur engineering...salute2...hehe...katne?msia xde kan medical engineering..kat japan?US?

carnation said...

aiyoo..malaysia terchinta la.hahaha. japan mne ade.

budak _kecik said...

hahahaha..ye ke..sbb dulu ad abg kwn..dia blaja kat japan..hehe..sorry la..msia terchenta! dh mcm chatting dh comment ni..xde kaitan ngn blog:P

carnation said...

aah. da jd pnjg berjela-jela your comment. sorry. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails